Nya perspektiv

Samsung är en av världens största tillverkare av elektronik. Mest kända för hemelektronik men även en av de största tillverkarna inom B2B.

Onemotion har under många år skapat lanseringsevent för Samsungs B2B-segment. Genom åren har Business by Samsung etablerat sig som en årlig höjdpunkt för återförsäljare och slutkunder och eventet har utvecklats både konceptuellt och underhållningsmässigt med bland annat världsartisten Wycleaf Jean. Frågan inför årets upplaga var hur vi lever upp till förväntningarna från tidigare år där 98% av besökarna var så nöjda att dom skulle ta med en kollega om de blev bjudna igen.

Lanseringen genomfördes i de nordiska huvudstäderna och eventet skapades runt konceptet ”Nya perspektiv”. Eventytan bestod av ca 500 kvm dekor bland annat bestående av en scen helt byggd av Samsungs Digital Signage-skärmar, med ett skräddarsytt innehåll. Produktutställningen bestod användarscenarion där produktcheferna intervjuades i direktsändning av moderatorn Ola Ahlvarsson.

Agendan bestod av en mix av konceptuella beskrivningar utvecklade av Samsung och inspirationsföreläsare. För att leva upp till förväntningarna från föregående år koncentrerade vi oss noga på att understryka konceptets tema och bjuda på nya perspektiv. Stå-upp komikern Ryan Hamilton, aktiv på Comedy Central i NY och stor i USA, men som aldrig tidigare besökt Europa, stod för underhållningen. Genom att erbjuda en annorlunda upplevelse jämfördes vi på ett nytt sätt för besökarna men kunde fortfarande erbjuda underhållning av absolut världsklass. Filmat material från Ryan Hamilton användes genomgående före och efter eventet i inbjudningar och uppföljningsmaterial.

1.085 besökare i fyra länder besökte eventet. Produkter, utställning och scen inrymdes i två långtradare som sammanlagt transporterade totalt ca 500 produkter 500 mil. Totalt koordinerades 60 olika talare. Med en tuff utgångspunkt lyckades vi höja intrycket från tidigare år och nådde lika högt avseende eget deltagande samt rekommendationsgrad. Vi lyckades höja helhetsintrycket från 4,5 till 4,6 på en femgradig skala.