Motion capture i ett specialbyggt spel

Dreamhack aktiverar gamers och bygger varumärke i målgruppen 10-16 år. Onemotion fick uppdraget att kreera en konceptuell monter för Estrella.

Publiken på ett spelkonvent är kräsna och har sett det mesta. Men vi vet att dom gillar ny teknik, gärna ihopkopplat med spel. Därför valde vi att tillsammans med Imagination Studios i Uppsala, bygga en monter där besökarna fick prova på riktig motion capture i ett specialbyggt spel.

Imagination Studios är ett av dom ledande företagen i världen på Motion Capture, dvs att genom avancerade kameror och markördräkter fånga rörelser i realtid som sedan tolkas av en dator. I film och spel används detta för att gestalta fantasifigurer som exempelvis Gollum i Sagan om Ringen. Tillsammans med IM konstruerade Onemotion ett spel där besökarna fick ta på sig en markördräkt och gå in i Estrellas värld. Vi designade upp en postapokalyptisk värld där besökaren var tvungen att bekämpa vampyrer för att rädda chipsen. Alla deltagare filmades, fick ett omdöme på sitt genomförande och fick med sig en film som man kunde dela på Instagram. Utanför montern samplades chips till väntande och publik.

Montern var en av de mest besökta på Dreamhack 2015 och fick ett enormt fint mottagande. Montern var helt fullbokad under de tre dagarna eventet genomfördes. Totalt fick 195 ungdomar möjligheten att prova äkta motion capture. Montern väckte stort intresse av både besökare och pressen. Expressen kom och provade och gjorde en intervju med Magnus Palmstierna Eckhéll, cd på Onemotion och Samuel Tyskling från Imagination Studios.