I stan utan min bil 2018

Söndag den 16 september genomfördes I stan utan min bil för fjärde året i rad.

Då fick stockholmarna möjlighet att uppleva en trivsammare och lugnare stadsmiljö för en dag, och ta del av spännande aktiviteter på Strömgatan och Mäster Samuelsgatan i Stockholms City.

Målsättningen var att visa upp hur ett Stockholm kan se ut utan biltrafik och lugnare och trivsammare stadsmiljö.

Under I stan utan min bil fylldes Strömgatan med en mängd olika aktiviteter, tävlingar och utställare under en solig dag i början av september. Besökarna hade på plats möjlighet att få råd om löparskor och stadsodling till gruppträning, punkakurser och BMX-show. Besökarna kunde också bygga drakar och insektshotell, testköra en lastcykel och lära sig mer om nedskräpning och klimatpåverkan.

20 stycken utställare fanns på plats på Strömgatan, med fokus på miljö och hållbarhet.

Projektet ställde stora krav på planering och logistik vid etablering då Stockholm Halvmaraton ägde rum på Strömgatan den 8:e november, samma dag som etableringen genomfördes.

Onemotion ansvarade för genomgripande projektledning av evenemanget, genomförande och uppföljning. Bokning av säkerhet, sjukvård, eventmaterial, logistik och avspärrningar och skyltningar runt om i Stockholms innerstad. Reklammaterial och skyltning togs fram för evenemanget.