play

Ica Maxi genomför årligen en stor grillfest på samtliga 84 Ica Maxi-butiker runtom i Sverige, från Haparanda i norr till Trelleborg i söder.

Onemotion fick i år uppdraget att ta helhetsansvar för turnén, från idé och koncept till planering och genomförande. Vår lösning byggde på att skapa en turné där allt handlade om grillning – ett helt temaområde i grillmanér togs fram, med flertalet starka varumärken som turnévänner; Kronfågel, Scan, Johnny’s, Korvbrödsbagarn, Arla, SIA Glass, Nygårda och Marabou.

Besökarna fick smaka på många olika sorters grillat, inklusive fruktspett till barnen, dessutom hade vi hoppborg och 3-kamp med grilltema – hamburger-hopp, köttbulls-race och korv-katapult, där skräddarsydda grillfester stod på spel. Barnen fick även med sig varsin kockhatt och förkläde från Ica Maxi-maskoten Mica.

Vår grillturné var mycket uppskattad av både butikerna själva och besökarna, totalt kom fler än 70 000 personer till de olika stoppen. Vi delade ut över 26 000 fruktspett till barnen och uppslutningen till aktiviteterna var mycket stor – inte minst tävlingen, där de tre lyckliga vinnarna fick varsin minnesvärd grillfest på sin gata.