play


Swedavia
Open Sky

Swedavia äger driver och utvecklar flygplatser i Sverige i syfte att göra flygresande och flygtransporter så lättillgängliga, effektiva och attraktiva som möjligt. Flygindustrin växer kraftigt och det är viktigt att skapa en positiv upplevelse för resenären.

Med avstamp i Swedavias vision ”Tillsammans för vi världen närmare” önskade man skapa en upplevelse för att öka besökarupplevelsen på Arlandas terminal 5. Vi ville på ett lekfullt sätt visa resenärens möjlighet att nå ut i världen från Arlanda och skapade därför, genom ett samarbete med flight radar 24, Open Sky.

I installationen hämtas all flygdata från Flight radar 24 för att publiceras på en specialanpassad websida där flyginformationen mappas upp på en karta som även innehåller tidszoner och annan information. Webbsidan projiceras sedan med projection mapping-teknologi via 7 st projektorer på ett Ø2m klot. Om besökaren öskar mer detaljerad information om enskilda flighter finns podier med flightradar appen där besökaren live kan följa alla världens flighter.

Samtliga flighter till och från Arlanda projiceras i realtid på Open Sky, 150.000 datarader med flyginformation uppdateras var 30e sekund. Open Sky har tusentals interaktioner varje dag och har väckt stor uppståndelse inom flygindustrin.

sky-2