#witswe2021 – biljetterna tog slut första dagen, 6000 besökare samlades och över 100 presentationer drogs av kvinnor världen över när Sveriges viktigaste plattform för kvinnor i tech-världen storsatsade i vVenues digitala plattform inför det kommande året. Med en helt egen design och ett flertal nyutvecklade funktioner kom eventet att gå under namnet #WITswe2021. Därmed sattes en ny standard för hur events genomförs online.

Women in tech har sedan 2014 år varit en samlingsplats för kvinnor i techvärlden med syfte att inspirera, nätverka och påverka tech communityn, allt för att få in fler kvinnor och icke-binära i branschen. Tidigare år har välbesökta eventet skett fysiskt men i år flyttade det online till Onemotions plattform vVenues. Ett nära samarbete inleddes 2019 för att skapa en helt ny dimension av digitala events.

Den 30 januari släpptes 3 500 biljetter - det blev fullbokat redan samma dag. Tillsammans med talare, medverkande partners och specialinbjudna gäster kom antalet besökare att öka med över 100% jämfört med tidigare år vilket påvisar skalbarheten med digitala events.

Unn Swanström ledde besökarna genom det livestreamade eventet och totalt föreläste ca. 100 kvinnor. Tillsammans med 23 partners bjöd de på en fantastisk upplevelse för besökarna. Inne i konferensplattformen kunde besökarna välja bland ett flertal spårval med intressanta föreläsningar om allt från 5G, AI och IoT till ledarskap och inkludering.

Besökarna nätverkade, kom i kontakt med talare, experter och branschkollegor och utbytte erfarenheter. Eventet erbjöd dessutom en variation av avkopplande aktiviteter som exempelvis yoga, inspirerande gruppdiskussioner och en enskild pianobar.

- Vi hade ju förstås kunnat bromsa, och gjort något mindre under detta speciella år. Men det var roligare att satsa. Tillsammans med våra partners lyckades vi har inför årets upplaga av WITswe2021 att ta fram en helt unik upplevelse. Vi ville verkligen dra nytta av möjligheterna med det digitala! Att vi inte begränsas av det fysiska rummet gjorde att vi har tog in talare från tre kontinenter, och deltagarna kunde befinna sig var som helst i världen. Vi kunde också snabbt slussa våra deltagare från att lyssna på huvudtalarna till att gå direkt till aktivt nätverkande, säger Elin Eriksson, Director Women in Tech Sweden.

WIT5
wit-02
WIT10
wit-03
wit-04